Mongoloid Definitie

Află mai multe despre termenul desuet ‘mongoloid’ și evoluția sa în contextul medical contemporan. Descoperă ce înseamnă cu adevărat să fii ‘mongoloid’ și cum a fost tratată această comunitate în istorie și în zilele noastre.

Ce este Mongoloid?

Mongoloid este un termen desuet care a fost folosit in trecut pentru a descrie oamenii cu caracteristicile fizice asociate cu anumite popoare asiatice, inclusiv părul negru şi drept, ochii oblici şi pielea uşor gălbuie.

Originea Termenului

Termenul de ‘mongoloid’ a fost iniţial creat în secolul XIX pentru a descrie oamenii a căror aparenţă fizică semăna cu cea a mongolilor. Acest termen a fost folosit pe scară largă în trecut, dar în prezent este considerat ofensator şi politic incorect.

Utilizarea Modernă

Astăzi, termenul de ‘mongoloid’ nu mai este folosit în context medical, deoarece a fost înlocuit cu termenul mai precis şi mai corect ‘Sindrom Down’. Sindromul Down este o afecţiune genetică în care o persoană are un cromozom suplimentar pentru cromozomul 21. Persoanele cu Sindrom Down pot prezenta anumite caractere fizice, cum ar fi ochii oblici şi un tonus muscular mai scăzut.

Progrese în Tratament

De-a lungul anilor, au fost făcute progrese semnificative în tratamentul şi îngrijirea persoanelor cu Sindrom Down. În prezent, aceste persoane beneficiază de servicii medicale specializate, terapie fizică şi ocupaţională, precum şi de suport educaţional şi social.

Statistici și Studii de Caz

  • În România, aproximativ 1 din 700 de nou-născuţi este diagnosticat cu Sindrom Down.
  • Un studiu din 2018 a arătat că persoanele cu Sindrom Down au o speranţă de viaţă mai mare decât în trecut, datorită avansurilor în medicină și terapie.
  • O femeie celebră cu Sindrom Down este actriţa americană Lauren Potter, cunoscută pentru rolul său în serialul de televiziune ‘Glee’.

În concluzie, termenul de ‘mongoloid’ a evoluat în timp și în prezent este considerat învechit și ofensator. Este important să folosim termeni corecţi și respectuoși atunci când vorbim despre persoane cu caracteristici fizice diferite, cum ar fi cei cu Sindrom Down.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *