Cine a inventat WiFi

Cine a inventat WiFi-ul? Descoperă povestea din spatele acestei tehnologii care a revoluționat modul în care ne conectăm la internet.

Istoria WiFi-ului

WiFi-ul este o tehnologie de comunicare wireless care a revoluționat modul în care ne conectăm la internet. Dar cine a inventat această tehnologie și cum a evoluat de-a lungul timpului?

Idee preliminară

Ideea de a transmite date fără fir a apărut pentru prima dată în anii 1970, când cercetătorii de la Xerox PARC au început să exploreze posibilitatea unei rețele de comunicații locale fără fir. În 1991, NCR Corporation, AT&T și Lucent Technologies au fondat IEEE 802.11 pentru a standardiza tehnologia.

John O’Sullivan și echipa sa

Un nume pe care mulți asociată cu inventarea WiFi-ului este John O’Sullivan, un inginer australian care a lucrat la CSL (un laborator de cercetare deținut de CSIRO) în anii 1990. O’Sullivan și echipa sa au dezvoltat o serie de tehnologii care au condus la ceea ce astăzi numim WiFi.

Evolutia WiFi-ului

De atunci, WiFi-ul a evoluat împreună cu tehnologiile de comunicație fără fir și este utilizat pe scară largă în întreaga lume. Statisticile arată că peste 70% dintre dispozitivele conectate la internet folosesc WiFi pentru a accesa rețelele wireless, iar această cifră este în continuă creștere.

Concluzie

Deci, cine a inventat WiFi-ul? Deși John O’Sullivan și echipa sa au adus o contribuție semnificativă la dezvoltarea tehnologiei WiFi, este important să recunoaștem că inventarea unei tehnologii complexe ca WiFi implică efortul a numeroși cercetători, ingineri și companii din întreaga lume. Împreună, aceștia au contribuit la transformarea modului în care ne conectăm la internet și la evoluția continuă a WiFi-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *