Ce este spondiloza

Descoperiți ce este spondiloza, o boală degenerativă a coloanei vertebrale care afectează discurile intervertebrale și articulațiile vertebrale. Aflați care sunt cauzele, simptomele și opțiunile de tratament.

Introducere

Spondiloza este o boală degenerativă a coloanei vertebrale care afectează discurile intervertebrale și articulațiile vertebrale. Se caracterizează prin deteriorarea cartilajului și a oaselor din coloana vertebrală, cauzând dureri și rigiditate în zona afectată.

Cauze și factori de risc

Principalele cauze ale spondilozei sunt îmbătrânirea, uzura naturală a discurilor intervertebrale și a articulațiilor, leziuni anterioare și predispoziția genetică. Alți factori de risc includ sedentarismul, obezitatea și postura incorectă.

Simptome

  • Dureri de spate persistente sau de gât
  • Rigiditate în zona afectată
  • Dureri care se agravează la mișcare sau efort fizic

Diagnostic și tratament

Diagnosticul spondilozei se face prin examinarea clinică, radiografii, RMN sau CT. Tratamentul poate include medicamente pentru ameliorarea durerii, terapie fizică, corectarea posturii și, în unele cazuri, intervenții chirurgicale.

Statisticile spondilozei

Conform studiilor, peste 80% dintre persoanele de peste 60 de ani suferă de spondiloză într-o anumită măsură. Frecvența bolii crește odată cu înaintarea în vârstă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *