Ce este osteoporoza

Osteoporoza este o afecțiune a oaselor care poate duce la fragilitate și fracturi. Află mai multe despre cauze, simptome și tratamentul acestei boli comune.

Introducere

Osteoporoza este o boală care afectează oasele, făcându-le fragile și mai susceptibile la fracturi. Este o afecțiune comună, mai ales printre femeile în vârstă, dar poate afecta și bărbații. În acest articol vom explora cauzele, simptomele și tratamentul osteoporozei.

Cauzele osteoporozei

Osteoporoza apare atunci când oasele pierd densitatea și devin slabe. Aceasta se întâmplă de obicei din cauza unei deficiențe de calciu și vitamina D, dar și din cauza îmbătrânirii sau a unor factori genetici.

Simptomele osteoporozei

Majoritatea oamenilor nu prezintă simptome până când nu se fracturează un os. Fracturile provocate de osteoporoză pot apărea la nivelul șoldului, coloanei vertebrale sau încheieturii mâinii. Persoanele cu osteoporoză pot observa pierderea înălțimii sau o mobilitate redusă.

Tratamentul osteoporozei

Tratamentul osteoporozei include modificări ale stilului de viață, ca o dietă bogată în calciu și practicarea exercițiilor fizice. De asemenea, medicul poate prescrie medicamente pentru a crește densitatea osoasă.

Statisticile osteoporozei

  • Peste 200 de milioane de persoane suferă de osteoporoză la nivel global
  • Femeile sunt de trei ori mai susceptibile să dezvolte osteoporoză decât bărbații
  • Peste 8,9 milioane de fracturi sunt cauzate de osteoporoză în fiecare an la nivel mondial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *