Introducere
Agar agar este un produs natural, folosit pe scara larga in bucataria asiatica si tot mai des intalnit si in Occident. Cu toate acestea, multi oameni nu sunt familiarizati cu acest ingredient miraculos si cu beneficiile sale pentru sanatate.
Ce este Agar Agar?
Agar agar este o substanta gelatinoasa care se obtine din alge marine si care este folosita drept agent de ingrosare, stabilizator sau emulgator in industria alimentara.
Beneficiile Agar Agar
- Este vegetarian si vegan-friendly
- Este bogat in fibre si nutrienti
- Nu contine calorii si carbohidrati
Exemple de Utilizare
Agar agar poate fi folosit pentru a realiza budinci, geleuri, creme, dulceturi sau chiar ca substitut pentru gelatina animala in deserturi.
Studii de Caz
Un studiu recent a aratat ca agar agar poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol si la imbunatatirea digestiei.
Statistici
Conform unui sondaj, 7 din 10 persoane nu stiu ce este agar agar si nici nu l-au consumat vreodata.